menyer

Green Table, 8 juni – 17 juni

Andra veckan av juni går vi över till vår “Green Table”-meny, då Clarion Hotel Sign för fjärde året i rad får äran att stå som värd för konferensen EAT Stockholm Food Forum med Gunhild Stordalen i spetsen, där ekologiskt och närproducerat står i fokus. Menyn kommer att serveras i restaurangen, både lunch och middag, från den 8 juni tom den 17 juni.

Boka bord här >>

“For this menu we have focused on local produced food because we believe that food that have not traveled far taste better and are better for our environment. We are working with farms like Stora Tollby Gård, Lilla Bjers, Skags Gård on Gotland, Nibble Gård i Enköping and Mariebergs Farm in Trollhättan. All the herbs have been planted and growing in our own restaurant in co-operation with Urban Cultivator” – Ashley Gladwin, Head Chef Ameican Table 


SNACKS

Marinated Olives ……….75
marinerade oliver och grillad levain bröd

Chips & Dip ………. 65
chips gjorda på potatis från Västerbotten och Ranch dip

Allergens: lactose

Pimientos de Padrones ………. 85
rostade piementos med Svensk KRAV rapsolja och ekologiskt mineralsalt

Spicy Chicken Wings ………. 95
friterad svensk ”Mowitz” kycklingvingar serveras med ekologisk selleri och blåmögeldressing

 

APPETIZERS

Crab Cakes ………. 165
krabbkakor, ekologisk pepparrotssås, syrad rödkål och grillat levainbröd

Green Asparagus Soup ………. 145
krämig sparrissoppa med ekologisk grön sparris

Grilled Flatbreads ………. 145
vitlökssmör gjord på färsk vitlök, Västerbottenost, ekologisk färsk bladspenat och färskmalen svartpeppar

Grilled Flatbreads ………. 155
färskost, lök, Svensk ekologisk ruccola, svensk lufttorkad kotlett, Vikentomater och svensk cheddarost från Kvibille

Yuzu Cured Cod ………. 155
MSC Torsk, honung soja, Shichimi togarashi och wakame sallad

 

MAIN COURSES

Artic Char ………. 315
svensk Röding från Västerbotten, ekologisk grön sparris, morötter, svensk forellrom från Älvdalen och vitvinssås

Kamo Negi Ramen ………. 255
svensk anka från Skåne, soba nudlar, sojapicklat Ekologiskt ägg, pak choi, chili, vårlök från Stora Tollby Gård på Gotland och kimchi

Fried Perch ………. 325
Stekt Svensk abborre, primörer från Gotländska gårdar och brynt tryffelsmör

Grilled Swedish KRAV Strip loin ………. 120 gram: 325 / 160 gram: 365
Grillad tomat, lök, rödvinssås, Berbere bearnaise och pommes frites

Go Green ………. 225
Ekologisk grön sparris med tahini råstekt broccoli, blomkålscouscous och edamamehummus

AT Burger ………. 120 gram: 230 / 160 gram: 245
svensk rökt bacon, Monterrey jack, tomat, pommes frites och ramslöksmajonnäs

 

TO SHARE

Mixed seafood grill ………. 795 p/p (min 2p)
grillad hummer, bläckfisk, Albacore tonfisk, räkor och nykokta svenska KRAV blåmusslor serveras med grillad citron, bakad tomat, grillad majskolv, ramslöksmajonnäs och pommes frites

 

SIDES

French Fries with ramson mayonnaise ……….55
Edamame hummus ………. 45
Berbere béarnaise………..35
Corn on the Cob ………. 45
Grilled Swedish spring vegetables ………. 65

 

DESSERTS

Marinated strawberries with Mascarpone cream ……… 105
yuzu, mynta, jordgubbar, mascarponekräm och lime sorbet

Swedish Rhubarb Crumble pie ……… 95
rabarberpaj, jordgubber och vaniljglass

Cappucino Crème Brûlée ……….95
cappuccino, citromsmulor och hasselnötsglass

Ice cream and sorbet……….85

Chocolate truffle ……….45