Om oss

American Table är en hyllning till det amerikanska köket och den amerikanska livsstilen.

American Table bjuder in till en drink, en mindre rätt eller till en långmiddag med hela familjen, vänner eller både och. Den stora inspirationen till konceptet, som man kanske förstår av namnet, är hämtad från USA. Vi har inspirerats och influerats av mångfalden man hittar i matkulturen, i musiken, konsten och litteraturen. Mångfalden i språket och människorna, det som vi tycker speglar den amerikanska livsstilen. Något du som gäst kommer känna igen i våra dryckes- och matmenyer. Addera sedan våra fina svenska råvaror och du har: Home of American Cooking – tillagad med svenska råvaror.

Köket är den centrala punkten, restaurangens hjärta, varmt välkomnande och öppet. Kockens arbetsplats är helt exponerad för gästen och sitter man längst in i restaurangen kommer man att få ta del av den energi och det samspel som utspelas mitt framför dina ögon.
I mitten av restaurangen finns två stora diagonala bord, community tables som är multifunktionella bord som kan fungera som arbetsplats, buffébord eller barbord. Där kan du avslappnat umgås över en cocktail med dina vänner eller en bit mat med några som du aldrig tidigare träffat. Eller kanske sitter du ensam, med några smårätter och läser ett magasin medan du beskådar det övriga livet i restaurangen. De kan också fungera som en samlingspunkt för ett större sällskap upp till 16 personer.

Inredningsarkitekterna på The Common Office har skapat interiören som ger en ombonad och intim känsla, där de tidlösa danska designklassikerna Svanen och Liljan utgör en i viktig del av hotellets skandinaviska designidentitet.
Alla nya möbler är specialdesignade och varje detalj är tillverkad och vald med stor omsorg. Materialen som använts är massivt trä, skinn, sten och stål, för att ge en tidlös stil med en långvarig beständighet.

 

Vi säger nej till palmolja!

Vi på American Table och hela Clarionkedjan helt fria från palmolja i våra livsmedel. Det är den allt mer ökande efterfrågan på palmolja som lett till att regnskog skövlas för att ge plats åt större och fler palmoljeplantager. Skövlingen bidrar nu till växthuseffekten, ödeläggelse av djurliv och kränkning av mänskliga rättigheter.

Arbetet med att bli palmoljefria har pågått i närmare ett år och varit omfattande. Palmolja göms i livsmedlens innehållsförteckningar under benämningen vegetabiliska fetter. Det har inneburit ett detektivarbete där varje enskild vara gåtts igenom med leverantörer och ofta även producenten för att kunna säkerställa att ingen palmolja förekommer. Detta mödosamma arbete har nu resulterat i en uppbyggd kunskap både hos oss och hos leverantörerna. Och vi hoppas att vår insats även skall leda till att våra gäster får upp ögonen för detta.

American Table Teamet

Ted Dahlström
Executive Chef

Naima Agnaou
Restaurant Manager

Marcus Samuelsson
Creative Food Director

Charlotte Rehn
Marketing Manager

Anna Haxne
Food and Beverage Manager